עיריית ירושלים והרשות לפיתוח ירושלים מקדמות תוכנית להקמת טיילת באזור הר הזיתים, שתחבר בין שני מתחמי דיור של יהודים בתוך שכונת א־טור הפלסטינית.
הטיילת החדשה, שצפויה להיקרא טיילת עוזיה או טיילת אמצע הגובה, תוקם במדרון המערבי של הר הזיתים ותחבר בין השכונה היהודית בית אורות לבין ההתנחלות הקטנה בית החושן. לצורך הקמת הטיילת יופקעו שטחים שבבעלות פרטית פלסטינית. את התוכנית להקמת הטיילת הכין האדריכל אריה רחמימוב, שתכנן חלק גדול מהמתחמים של עמותת אלע"ד בסילוואן הסמוכה. אתמול אישרה הוועדה המקומית...המשך קריאה
עיריית ירושלים והרשות לפיתוח ירושלים מקדמות תוכנית להקמת טיילת באזור הר הזיתים, שתחבר בין שני מתחמי דיור של יהודים בתוך שכונת א־טור הפלסטינית.
הטיילת החדשה, שצפויה להיקרא טיילת עוזיה או טיילת אמצע הגובה, תוקם במדרון המערבי של הר הזיתים ותחבר בין השכונה היהודית בית אורות לבין ההתנחלות הקטנה בית החושן. לצורך הקמת הטיילת יופקעו שטחים שבבעלות פרטית פלסטינית. את התוכנית להקמת הטיילת הכין האדריכל אריה רחמימוב, שתכנן חלק גדול מהמתחמים של עמותת אלע"ד בסילוואן הסמוכה. אתמול אישרה הוועדה המקומית לתכנון ובנייה בעירייה את צירופה של העירייה כיזמית התוכנית, לצד הרשות לפיתוח ירושלים וכן המליצה הוועדה לאשר את התוכנית. בשלב הבא תובא התוכנית לאישור הוועדה המחוזית לתכנון.
במקביל אישרה הוועדה תוכנית שמקדמות העירייה והרשות לפיתוח ירושליםלהקמת מרכז מבקרים בבית הקברות היהודי בהר הזיתים. מרכז המבקרים, שגם תוכנן על ידי רחמימוב, יוקם בקרבת ההתנחלות מעלה זיתים. בשנים האחרונות מפעילה עמותת אלע"ד מרכז מבקרים דומה לבית הקברות, כמה מאות מטרים מהמרכז החדש המתוכנן.
בנוסף, בימים האחרונים החלו עבודות פיתוח במתחם השייך לעמותת אלע"ד בצדה השני של העיר העתיקה, בשכונת אבו תור. העמותה מתכננת הקמת מסעדה במקום, והרשות לפיתוח ירושלים מקדמת במקביל הקמת גשר חבלים גדול שייצא מהמסעדה ויחצה את גיא בן הינום עד להר ציון.
בעמותת עיר עמים אומרים כי התוכניות נועדו לייהד את האזור שממזרח לעיר העתיקה. "בשנתיים האחרונות אנו עדים לפעילות גוברת של התנחלות במסווה של מיזמי תיירות ומורשת מסביב לעיר העתיקה. העיר העתיקה והשכונות שסביבה הן ביתם של מאה אלף פלסטינים. ביד אחת הרשויות מקשות על התושבים לקבל היתרי בנייה ומונעים מהם שירותים מספקים. ביד השנייה הן מקדמות בדרכים מפוקפקות מיזמים שנועדו לשרת את ארגוני המתנחלים במזרח העיר", אמר חוקר העמותה אביב טטרסקי.
גם חברת מועצת העיר וחברת ועדת התכנון והבנייה, לורה ורטון (מרצ) מתחה ביקורת על ההחלטה: "עיריית ירושלים בראשות הקואליציה המשיחית של ברקת מסייעת לעמותת אלע"ד לבנות ולהשתלט על קרקעות במזרח ירושלים, בלי בושה. גם כשהדבר סותר לחלוטין את האיסור על פגיעה באגן הקדוש של העיר וגם כאשר הפעילות תעורר התנגדות פלסטינית ועלולה לסכל כל תקווה לשקט או שלום באזור".
מעיריית ירושלים נמסר בתגובה: "אין כל שחר לטענה העולה בפנייה שהטיילת מחברת מתחמים של יהודים. מדובר על שטח שייעוד הקרקע שלו הוא שטח ציבורי פתוח על פי תוכנית עמ/9 שאושרה בשנת 1977. מדובר על תכנית שמטרתה השלמת טיילת האמצע הנמצאת בחלקה בביצוע וחלקה בתכנון מתוך מטרה לייצר טיילת עבור כל תושבי העיר והתיירים הרבים הפוקדים את המקום. לתוכנית שהופקדה הוגשה התנגדות אחת על ידי תושב שטוען שהוא בעל קרקע. התנגדותו נשמעה באריכות בוועדה והוועדה דחתה את הטענות".
מהרשות לפיתוח ירושלים נמסר: "טיילת האמצע נועדה ליצור רצף תיירותי בין הר הצופים להר הזיתים, דרך הכנסייה המורמונית, עמק צורים, הכנסייה הרוסית והקתולית ובית הקברות בהר הזיתים. הדיון נסב על בקשת העירייה להיכנס כמגישה לפרויקט".