סיכום 2021 : מדיניות ישראל בירושלים המזרחית

01/02/2022

במרץ 2021 התקיימו בחירות בישראל, בפעם הרביעית בתוך שנתיים. בעקבותיהן הוקמה ממשלה בצירוף מפלגות מרכז, שמאל ומפלגת רע"מ – רשימת האיחוד הערבי. בראש ממשלה זו וברבים מהמשרדים הרלוונטיים למדיניות בירושלים: פנים, משפטים, שיכון, וירושלים ומורשת, עומדים פוליטיקאים מן הקצה הימני של המפה הפוליטית בישראל. ממשלה זו נהנתה מתקופה ממושכת של מעין איפוק בזירה הבינלאומית, אולם בתום השנה ניתן לראות כי היא מקדמת סדר יום ימני, לעיתים אף חריף מקודמותיה. תחת ממשלה זו מקודמות תוכניות בניה בהתנחלויות בירושלים וסביבתה בהיקפים רחבים, בהן תכנית עטרות – יצירת כפיה של ממשלה זו - הכוללת 9,000 יחידות דיור, ותוכניות E1 בהיקף של 3,400 יחידות דיור.
עוד קודם לכן, בתחילת 2021, בשבועות הקצרים עד לכניסת הנשיא האמריקאי ביידן לתפקידו ותחת ממשלת נתניהו בחסות ממשל טראמפ היוצא, קודמו השנה על ידי ישראל תכניות בניה שנחשבו עד אז, אפילו בעיני ממשל טראמפ עצמו, לקווים אדומים, ובראשן תכנית "גבעת המטוס" על אדמותיה של בית צפאפא.
ביולי 2021 הוזמנה עיר עמים להופיע בפני מועצת הבטחון של האו"ם והציגה בפניה את הנתונים הקשים על ארבע קהילות פלסטיניות במזרח ירושלים המצויות בסכנת גירוש על ידי ובסיוע רשויות ישראליות: קהילת בטן אל הווא בסילוואן, קהילת אל בוסתן בסילוואן, שכונת שייח ג'ראח, ואל וולאג'ה. שייח ג'ראח ובטן אל הווא שבסילוואן מאוימות באמצעות הליכי פינוי אינטנסיביים בחסות ובשיתוף רשויות ישראליות, ואל בוסתן בסילוואן, ואל ולאג'ה מאוימות בביצוע הריסות בהיקף מאסיבי על ידי הרשויות הישראליות, עיריית ירושלים והיחידה הארצית לאכיפת הבניה שבמשרד האוצר.
מגמת העלייה המדאיגה במספר הריסות הבתים ברחבי מזרח ירושלים המשיכה גם השנ...המשך קריאה

ניירות עמדה
01.02.22

Related Topics

More on סיכום שנה