עתירה לבג"ץ: לשנות את מסלול מצעד הדגלים בירושלים, כך שלא יעבור ברובע המוסלמי
עתירה לבג"ץ: לשנות את מסלול מצעד הדגלים בירושלים, כך שלא יעבור ברובע המוסלמי
עמותת עיר עמים והיועץ לשעבר לענייני ערבים של ראשי עיריית ירושלים פנו לבג"ץ לקראת המצעד, שצפוי להתקיים ביום ראשון: "ההחלטה לוקה בחוסר סבירות קיצוני, ומהווה פגיעה קשה בזכויות יסוד"
ניר חסון
עמותת עיר עמים ואמיר חשין, לשעבר היועץ לענייני ערבים של ראשי עיריית ירושלים, הגישו הבוקר (חמישי) עתירה דחופה לבג"ץ נגד האישור לעבור דרך הרובע המוסלמי בעיר העתיקה בירושלים במהלך מצעד הדגלים, שיתקיים בשבוע הבא. דיון בעתירה יתקיים ביום ראשון בבוקר בבית המשפט העליון בהשתתפות מפקד ...המשך קריאה
עמותת עיר עמים והיועץ לשעבר לענייני ערבים של ראשי עיריית ירושלים פנו לבג"ץ לקראת המצעד, שצפוי להתקיים ביום ראשון: "ההחלטה לוקה בחוסר סבירות קיצוני, ומהווה פגיעה קשה בזכויות יסוד"
ניר חסון
עמותת עיר עמים ואמיר חשין, לשעבר היועץ לענייני ערבים של ראשי עיריית ירושלים, הגישו הבוקר (חמישי) עתירה דחופה לבג"ץ נגד האישור לעבור דרך הרובע המוסלמי בעיר העתיקה בירושלים במהלך מצעד הדגלים, שיתקיים בשבוע הבא. דיון בעתירה יתקיים ביום ראשון בבוקר בבית המשפט העליון בהשתתפות מפקד מחוז ירושלים.
המצעד של נוער הציונות הדתית ייערך ביום ירושלים, שיצוין ביום ראשון. בכל שנה מדובר באירוע מתוח, שכולל מעבר של עשרות אלפי חוגגים דרך הרובע המוסלמי. העותרים מבקשים מבית המשפט להורות למשטרה לשנות את מסלול המצעד, כך שיעבור דרך הרובע היהודי, משם ממילא צועד מצעד הבנות - ולא דרך הרובע המוסלמי.
בשנים קודמות תועדו מקרים רבים של ונדליזם וקריאות גזעניות. השנה גם מתווסף החשש שהמצעד יתנגש בתפילות היום הראשון של הרמדאן. לפני יומיים הגיעו מארגני המצעד והמשטרה לסיכום על הקדמת שעת המצעד כדי להפחית את הסיכון להתנגשות, במקרה שהרמדאן יחל באותו יום (רק ביום ראשון יחליטו חכמי הדת המוסלמים אם למחרת יתחיל הצום, נ"ח). עו"ד איתי מק, שהגיש את העתירה, כתב בה: "החלטה זו לוקה בחוסר סבירות קיצוני, ומהווה פגיעה קשה בזכויות יסוד שהוכרו על ידי כב' ביהמ"ש זה מכבר, כגון חופש הפולחן והתנועה של המתפללים, התושבים והסוחרים ברובע המוסלמי ומחוץ לו".
בשנה שעברה הוגשה עתירה דומה שנדחתה. בד בבד עם ההחלטה לדחות כתבו השופטים כי על המשטרה לגלות אפס סובלנות לקריאות גזעניות ובפרט לקריאה "מוות לערבים", שנשמעה רבות בשנים שעברו. על פי עתירתם של עיר עמים וחשין, אמנם קריאות "מוות לערבים" נשמעו פחות במצעד, אך למרות דברי השופטים ועל אף מאמציהם של המארגנים קראו מפגינים "כהנא חי" ו"מוחמד מת" ושרו את שיר הנקמה: "נקמה אחת משתי עיני מפלסטין, יימח שמם". "כמובן שמבחינת המשפחות הפלסטיניות המתבצרות בתוך בתיהן בזמן המצעד, אין נפקא מינה בין הקריאות ההמוניות למותן לבין הקריאות ההמוניות לנקמה בהן וכי יימחק זכרן", נכתב בעתירה.
מעמותת עם כלביא, המארגנת את ריקוד הדגלים במשך 25 שנה, נמסר: "מגישי העתירה הינם אנשי שמאל קיצוני שכל מטרתם היא יצירת פירוד והדרת יהודים מחלקים מהעיר העתיקה של ירושלים המאוחדת. אנו בטוחים כי כמו בשנים קודמות העתירה הפרובוקטיבית תידחה. אנו עוסקים בחיוב ולא בשלילה, נמשיך לשמוח ביום חגה של ירושלים בריקוד הדגלים בכל רחבי הבירה".
בתוך כך, במקביל למצעד הדגלים ובתשובה לקריאות שנשמעות, יערכו ביום ראשון בעיר עשרות אירועים תחת השם "יום אחר בירושלים". כך למשל, יתקיימו לפחות שני מצעדים אלטרנטיביים – מצעד משפחות ומצעד פרחים, קבוצות אמנים יתלו שלטים נגד מצעד הדגלים, יערכו סיורים, תערוכות, אירועי תרבות ואומנות סביב נושא הסובלנות. "שם המשחק הוא דווקא ביום הזה שבו לרוב נאטמים לאחר אז אנחנו רוצים להיחשף לאחר, לשמוע אותו", מסביר חגי אגמון-שניר, מהמרכז הבין-תרבותי בירושלים.