על המכתב של "אם תרצו" חתום מנכ"ל העמותה, מתן פלג. בפנייה לראש העירייה ברקת ולשרה רגב דורש מנכ"ל "אם תרצו" להקפיא באופן מיידי את התמיכה התקציבית שמעניקים עיריית ירושלים ומשרד התרבות לגלריה ברבור.
במכתב נטען כי "התערוכה מציגה את סיפוריהם האישיים של תושבי ירושלים המזרחית תוך האדרת מחבלים מורשעים, המכונים בתערוכה 'אסירים וחללים ששילמו את מחיר המאבק', ותוך הצגת ירושלים כ'כבושה', בין היתר על ידי כינוי שכונת פסגת זאב 'התנחלות'. בנוסף, התערוכה מתיימרת להציג את השסע החברתי והביטחוני בירושלים לאור אירועי האלימות של קיץ 2014 אך מתעלמת לחלוטין מהפגיעה האלימה מצד הציבור הערבי נגד האוכלוסייה היהודית, שגבתה קורבנות רבים בגוף ובנפש". עוד כותב פלג, כי "אנו רואים בחומרה את מימון הגלריה הנ"ל על ידי העירייה ומשרד התרבות, שכן אין מקום לתערוכה שכזו בגלריה הממומנת בכספי משלם המיסים".
במכתב התייחס המנכ"ל גם לעמותה המארגנת את התערוכה, עיר עמים, המגדירה עצמה כעמותה בלתי־מפלגתית "המקדמת פתרון מדיני בר־קיימא לירושלים ופועלת במגמה שירושלים תהיה עיר תקינה ושוויונית". בפרשנות של "אם תרצו" הפכה עיר עמים ל"עמותה ששמה לה למטרה לקדם את חלוקת העיר ירושלים וחזרה לקווי 67' תוך כדי שהיא ממומנת על ידי הקרן לישראל החדשה אשר רודפת ומכפישה את מדינת ישראל וחיילי צה"ל בארץ ובחו"ל ויוצרת דה־לגיטימציה נגד ישראל בקהילה הבינלאומית". בנוסף למכתבים, יצאה קריאה ברשתות החברתיות ל"תושבי מדינת ישראל בכלל וירושלים בפרט", לסמס לראש העירייה ברקת בדרישה "לעצור את תערוכת הטרור".
הפרויקט "37%", שעלה לאוויר באתר אינטנרט מיוחד, מתעדכן מדי יום ועולים בו סיפורים של תושבי ירושלים המזרחית שתיעד במצלמתו צלם "הארץ" תומר אפלבאום. בכל שבוע יעלו באתר עוד ועוד תמונות ועדויות בגוף ראשון של תושבים פלסטינים, בהם נהג מונית, מדריכת סיורים במתחם אל אקצא, קבצנית בעיר העתיקה, מנהל בית ספר לבנות ושחקן תיאטרון. התושבים מדברים על משפחותיהם, על עיסוקיהם האישיים והמקצועיים ועוד. את הסיפורים הביאו תחקירני שטח פלסטינים וערכה אותם תמי ריקליס, ואת האתר עיצב איתם טובול. בערב ההשקה שנערך אתמול השתתפו המשורר אלמוג בהר ומנהל המוזיאון למורשת הפלסטינית בירושלים, ח'אלד ח'טיב, ששוחחו על אמנות, מציאות ופוליטיקה.
גלריה ברבור, שפועלת במתנ"ס לב העיר שבשכונת נחלאות כבר עשר שנים, נמצאת בתקופה האחרונה בחוסר ודאות לגבי המשך פעילותה במקום. לפני כשנה הופסקה פעילותה במתנ"ס לאחר שהוחלט להעביר למקום את גן הילדים השכונתי, שהמבנה המקורי שלו היה זקוק לשיפוץ. לאחר כמה חודשים חודשה פעילות הגלריה במקום אולם אז שוב הודיעה הנהלת המתנ"ס לאנשי הגלריה כי העירייה מתכוונת לפתוח במקום גן ילדים והם ייאלצו להתפנות. לאחר שאורגנה עצומת מחאה של תושבי האזור, מוסדות תרבות ואמנים ירושלמים, הצהיר ראש העיריה ברקת כי הגלריה לא תיסגר.
אולם בשבוע שעבר קיבלו אנשי ברבור זימון לשימוע לפני פינוי מהמחלקה המשפטית של העיריה, בו נטען כי הגלריה פועלת במבנה המתנ"ס ללא אישור מהעירייה ובניגוד לייעוד המקורי של המקום לפי תוכנית בניין עיר, שייעדה אותו לשטח ציבורי פתוח. לאחר פניית "הארץ" לעירייה נמסר, כי "העירייה מעריכה את פעילות הגלריה ואת תרומתה לשכונה ולעיר, אך שהותם במקום בו הם יושבים לא הוסדרה מבחינה תכנונית וחוקית, זאת לפי מה שמנהליה עצמם מסרו לעירייה. על כן הוזמנו מנהליה לעירייה, כפי שקורה בכל מקרה דומה גם אל מול גופים אחרים. אנו נעשה כל מאמץ לפתרון והסדרה חוקית, באם הדבר ניתן".
מאשה זוסמן, ממקימי גלריה ברבור וחברה בצוות שמפעיל אותה, מסרה: "הבחירה בפרויקט היתה כי הוא מביא מבט למזרח העיר שמאוד מנותק בשנים האחרונות ממערבה. אם יש מפגש, הוא קשה ואלים הרבה פעמים, ולנו היה חשוב לתמוך בפרויקט בתקווה שהשכנות הקרובה תהיה גם טובה. אנחנו רואים חשיבות בהצגת מבט אחר על מזרח ירושלים, לא רק המבט שרואה בה מקום של 'מחבלים מורשעים'. מבחינתנו הצד האחר הרבה יותר משמעותי". זוסמן ציינה שבכל מקרה התערוכה לא מומנה על ידי גורם עירוני או ממשלתי כלשהו, אלא על ידי גורם עצמאי, וכי הגלריה אירחה את התערוכה של עיר עמים ששילמה בעצמה על הוצאות התערוכה ואירוע הפתיחה.
לגבי החשש כי המחאה הזאת תקשה על הסדרת המשך פעילותה של הגלריה בנחלאות, אמרה זוסמן: "אנחנו מקווים שגם משרד התרבות וגם עיריית ירושלים יידעו לא להתערב בתכנים ולסמוך עלינו מבחינה מקצועית. אנחנו מקווים שזה יחזק את רצון העיריה ליצור שכנות טובה בעיר שבה חיים שני עמים".
מעיריית ירושלים נמסר בתגובה לפניית "אם תרצו", כי "העירייה אינה שותפה במימון התערוכה או בבחירת התוכן". ממשרד התרבות טרם נמסרה תגובה.
מעמותת עיר עמים נמסר: "הקריאות לפגוע בגלריה ברבור בגלל שהיא נותנת במה לאנשים וקולות של תושבי ירושלים המזרחית מעידה בעיקר על הערכים והעמדות של אלה שקוראים לפגוע בגוף תרבות. התערוכה מבקשת ללמד מעט על חייהם של תושבים המהווים 37% מכלל תושבי העיר אך הם שקופים. הקוראים לפגוע בגלריה מבקשים להשתיק קולות אלו. לשון האיום והפחד שלהם, כחלק מניסיונות ההשתקה של כל מי שאינו תואם את עמדתם המתבצרת, מוכיחה את חשיבותה של תערוכה כזו. ירושלים שבעה כבר משיח אלים ומתלהם וראינו מה הם תוצאותיו בקיץ הקודם. אנו מזמינים את הציבור הישראלי ואת כל מי שמבקש לשמור על צביון דמוקרטי של העיר לבקר בתערוכה, בגלריה ובאתר פרויקט 37%, ולהוכיח בעצמו כי אין פחד בלמידה. יש פחד בבורות. כתובת הפרויקט היאhttp://www.37jlm.co.il/".