אלימות משטרתית בירושלים המזרחית/ מיה אפשטיין

בנובמבר 2015 עמד להיכנס צעיר ירושלמי פלסטיני לרכבו והתכונן לנסוע לעבודה, אז נתקל בלוחמי מג"ב שביקשו לערוך עליו חיפוש. בסופו של החיפוש החזיר השוטר את תעודת הזהות לצעיר וקילל אותו. בתגובה ענה לו הצעיר: "אתה מתנהג כמו ילד ולא כמו גבר". התגובה הזו הספיקה כדי לעכב אותו. הוא נדרש למסור את תעודת הזהות פעם נוספת, תוך כדי שהשוטר מקלל אותו. הצעיר נכנס לרכב והתכוון לנסוע, אבל השוטר מנע ממנו לנסוע מהמקום והוסיף: "תרד אני רוצה ל**** אותך".
 
בשלב זה הקיפו השוטרים את רכבו והוציאו אותו מהרכב בכוח, גררו אותו לפינת הרחוב והחלו להכות אותו בפניו, בגבו ובבטנו, מכל הכיוונים ובאותו הזמן. אגרופים וסטירות, נגיחות ובעיטות. לאחר מכן הוא נלקח לתחנת המשטרה שם הוכנס לתא השירותים על ידי ארבעה שוטרים, תוך כדי שהמשיכו לקללו ולסטור לו. שם הפשיטו אותו השוטרים מבגדיו ושם ערכו עליו חיפוש ידני קבוצתי.

בסרטון, מעצר הצעיר הפלסטיני 

הוועד הציבורי נגד עינויים טיפל במקרה, ולמרות שבדיקת רופא של הצעיר בתחנת המשטרה אישרה את סימני החבלה, השוטר שכנגדו הוגשה התלונה הועמד לדין משמעתי בלבד, הוועד הציבורי נגד עינויים הגיש ערר.
 
כאשר אלימות משטרתית מצליחה לחדור לשיח הציבורי ולמהדורות החדשות, כמעט תמיד מדובר במקרה בו המותקף הוא יהודי. אלימות משטרתית נגד פלסטינים בירושלים, ובכלל, מקוטלגת אצלנו כמעט על פי רוב כחלק מ"הסכסוך". אבל אלימות משטרתית היא כמעט שגרה יומיומית בירושלים המזרחית, ובעיקר במוקדי החיכוך. המקרה זה, שטופל באחרונה על ידי הוועד הציבורי נגד עינויים בישראל, הוא רק דוגמה אחת.
  
במציאות מתוחה, אלימה וגזענית בירושלים, כוחות הביטחון צריכים להיות הראשונים לשמור על כללי המוסר והחוק. לאחרונה פתח הוועד הציבורי נגד עינויים  בקמפיין גיוס לפרויקט מאבק באלימות המשטרתית, כאשר אחד מיעדי הפרוייקט הוא טיפול באלימות המשטרתית היומיומית שחווים צעירים בירושלים המזרחית.

מיה אפשטיין, הוועד הציבורי נגד עינויים בישראל

בלוג

Related Topics