עם הפנים לשנה החדשה – מכתב מנעה דגוני, מנכ"לית עיר עמים
? לחצו לצפייה בדפדפן (https://mailchi.mp/ir-amim/ixbp73umay)
https://hopejlm.ir-amim.org.il/
** חברות וחברים,
————————————————————
נעה דגוני מנכ״לית עיר עמים הנכנסת
נכנסתי לאחרונה לתפקידי כמנכ"לית עיר עמים, בהתרגשות ומתוך תחושת אחריות גדולה. לרגל כניסתי לתפקיד, ועם השנה העברית החדשה בפתח, אני פונה אליכם.ן בכמה מילים אישיות.
ירושלים שבתה את לבי לפני שני עשורים, אז עברתי להתגורר בה לראשונה; ובה בחרתי לבנות את חיי, משנות לימודי התואר הראשון ועד היום. מזה למעלה מעשור, ירושלים מצויה גם בלב העשייה הפוליטית והקהילתית שלי.
את מזרח ירושלים פגשתי לראשונה מקרוב כאקטיביסטית, ובתור פעילה נחשפתי לראשונה גם לפועלה של עיר עמים – בקמפיינים ציבוריים של הארגון ששילבו ידיים עם המאבקים בשטח, ובאופן קבוע כמקור למידע מהימן וניתוחי עומק. אני זוכרת, כבר מתחילת הדרך, את התחושה החזקה של שותפות וסולידריות שאפיינה וייחדה את עיר עמים – עם הקהילות הפלסטיניות הנאבקות על חייהן, בתיהן, זכויותיהן; עם מי שבוחרות ובוחרים לפעול למען ירושלים צודקת ושוויונית לכל תושביה. תחושת השותפות הזו היא שהביאה אותי לראשונה לעיר עמים, ואיתה אני חוזרת גם לפרק הנוכחי שלי בארגון.
בשנת 2018 הצטרפתי לעיר עמים, למחלקת פיתוח המדיניות. במסגרת עבודתי, עסקתי בתכנית החומש הממשלתית הראשונה ל"צמצום פערים חברתיים־כלכליים במזרח ירושלים", שיצאה לפועל באותה השנה. ריבוי המניעים והיעדים המוצהרים והבלתי מוצהרים של תכנית החומש דרשו בנייה זהירה ומורכבת של אסטרטגיית עבודה. היה עליי להתוות דרך שטרם נסללה אז בארגון, ולפעול במתח שבין קידום מדיניות ותקשורת עם גורמי ממשל – ביניהם כאלה שהפנו לראשונה את מבטם אל מזרח ירושלים – לזיהוי ביקורתי של הסיכונים הגלומים בתכנית והובלת מהלכים לבלימתם. זכיתי לעשות זאת כחלק מצוות נפלא. הסדר המקרקעין, שקידומו החל תחת
המעטה של תכנית החומש, מהווה כיום אחת מזרועות הנישול המרכזיות של הרשויות הישראליות במזרח ירושלים. מאז ועד היום, עיר עמים פועלת על מנת לחשוף את מהלכי ההסדר המקודמים במחשכים, ליידע את התושבים על ההליכים המאיימים על זכויותיהם, ולפעול ציבורית ומשפטית יחד עם הקהילות הנפגעות.
חזקו את עיר עמים – תרמו עכשיו (https://www.drove.com/campaign/602d02bd80f6fc3601159b70)
אני חוזרת כעת לעיר עמים, לאחר שבשנים האחרונות עבדתי כעורכת דין לזכויות אדם, במשרד עו"ד לוסטיגמן ובלנק בירושלים, ועסקתי בעיקר בתחום המעמד האזרחי. כך הזדמנה לי גם היכרות קרובה עם סוגיית תושבות הקבע הירושלמית, ועם האופן שבו מפעילה המדינה את סמכויותיה על מנת לשלול כל בסיס של קביעות ממעמד זה, להפכו לארעי ושברירי, ולהשתמש בו כאמצעי לאיום ולשליטה על חייהם של תושבי מזרח העיר. במסגרת עבודתי כעורכת דין זכיתי לפגוש באופן יום־יומי זווית נוספת של החיים הפלסטיניים בעיר, חיים שמשורגים בירושלים במשך דורות והולכים ומעמיקים בה, והם חזקים מן הכוחות הפועלים להפכם לבלתי
אפשריים.
עיר עמים פועלת היום אל מול מהלכים שיטתיים של העמקת הסיפוח, עקירה ונישול אשר מאיימים לשנות את מזרח ירושלים ללא היכר ולחסום את האופק לעתיד פוליטי של שותפות וצדק – בחסות החוק הישראלי, ובביצוע הרשויות. כך לדוגמא בסילוואן, שקהילות שלמות בה נעקרות בימים אלה. לא ניתן לנתק את המתרחש במזרח ירושלים מההשמדה והחורבן ברצועת עזה, ומהטיהור האתני המתקדם בגדה המערבית. מכל אלה עולים, מדאיגים מאוד, החתירה תחת אנושיותם של הפלסטינים וההתמכרות להפעלת כוח חסרת גבולות.
העת הזו מבהירה את חשיבותן של שותפויות אמיצות ויצירתיות, כבסיס להתנגדות לסדר הקיים, למחיקה ודה־הומניזציה; ועבור טוויה יום־יומית מושכלת ועדינה של חלופות, המושתתות על עקרונות של סולידריות, צדק, שוויון והגנה על זכויות אדם.
מתוך האמונה בכוחן של פעולות אלה, ומתוך תחושת דחיפות, בחרתי לקחת על עצמי את תפקיד הניהול של עיר עמים. ומאהבה כאובה לירושלים, עיר שלימדה אותי הרבה ממה שאני יודעת על סולידריות, ועל מאבקים ארוכים, מרובי שכבות, אמיצים ואנושיים מאוד. ירושלים על שני העמים שחיים בה, ביחד אך שלא בשוויון – ורואים בה את ביתם, בירתם ועתידם – מהווה מרחב ייחודי לפעול בו.
חזקו את עיר עמים – תרמו עכשיו (https://www.drove.com/campaign/602d02bd80f6fc3601159b70)
בין העבודה המקומית לעבודה הבינלאומית; בין עבודת המחקר וקידום המדיניות למפגש עם הציבור הישראלי בסיורים, אירועים וקורסים; בין הליווי המשפטי לעבודה הקהילתית; ובין הגנה על זכויות אדם תחת כיבוש וסיפוח, לחזון פוליטי של פתרון מדיני מוסכם והוגן – עיר עמים ממוקמת באופן ייחודי ועשיר בצמתים רבים. זוהי זכות גדולה עבורי להוביל את הארגון, יחד עם הצוות הנהדר, המקצועי והמחויב, שאני מעריכה כל כך את פועלו, ומאמינה בו.
אני מודה להנהלת עיר עמים על האמון שנתנו בי, ועל הליווי והתמיכה כבר מראשית הדרך; ליהודית אופנהיימר המנכ"לית היוצאת, על שנים רבות של מלאכת מחשבת מסורה, חכמה ואוהבת שעיצבה את עיר עמים כארגון המשמעותי והייחודי שהוא כיום; לצוות היקר, שאני מצפה מאוד להמשך העבודה איתו. אני מודה על כך שאת הזמן הרה הגורל הזה אני פוגשת יחד איתכם.ן, שביחד אנו מישירים ומישירות מבט למציאות, ופועלות בה בתבונה ומתוך אהבת אדם.
תודה גדולה גם לכולכם.ן – קהילת עיר עמים, שמכוננת ומגדירה יחד איתנו את מרחב הפעולה שלנו, פועלת לצדנו, לומדת ומלמדת אותנו, תומכת ומאפשרת את פעילותנו. תודה גדולה לתורמים הפרטיים והמוסדיים של עיר עמים; כבר במהלך תקופתי הקצרה בארגון התרשמתי עמוקות מהמחויבות ושותפות האמת איתכם.ן.
אני מצפה לדרך המשותפת שלנו, ומזמינה אתכם.ן להמשיך לעמוד לצידנו, לתמוך בנו, ולעצב יחד איתנו את עתידה של עיר עמים ושל ירושלים.
ברכה לשנה החדשה – שנת תיקון וצדק
מי ייתן והשנה החדשה תהיה שנה של בחירה בתיקון, בחיים ובצדק. מי ייתן ונזכה להניח יסודות לשינוי עמוק, לעתיד של שוויון ושותפות – בירושלים ובמרחב כולו.
שלכן ושלכם,
נעה דגוני,
מנכ"לית עיר עמים
רוצים להעמיק ולהבין מה קורה במזרח ירושלים כעת?
הזמינו אותנו להרצאה או חוג בית (https://ir-amim.org.il/he/contact/)
חזקו את עיר עמים – תרמו עכשיו (https://www.drove.com/campaign/602d02bd80f6fc3601159b70)
עקבו אחרינו ברשתות החברתיות:
mailto:amit@ir-amim.org.il
צרו קשר (mailto:amit@ir-amim.org.il)
אתר (https://ir-amim.org.il/he/)
Posts by IrAmim
טוויטר (https://twitter.com/IrAmim)
https://www.instagram.com/iramim_jlm.qds/
אינסטגרם (https://www.instagram.com/iramim_jlm.qds/)
https://www.facebook.com/ir.amim.7
פייסבוק (https://www.facebook.com/ir.amim.7)
הרשמו כאן לניוזלטר שלנו (https://ir-amim.us20.list-manage.com/subscribe?u=6a7a435a1c6d7fa55daae8d58&id=48b29f0c64)
רוצים לשנות את אופן קבלת העדכונים מאיתנו?
אפשר לעדכן את ההעדפות שלכם ()