Jump to Content
חזרה


 עוד לא מאוחר לעצור את המצעד – הצטרפו עכשיו לקריאה למשטרה!

חברים וחברות, 

ימים קשים עוברים על ירושלים, שכמותם לא נראו כבר הרבה זמן. ערב יום ירושלים זירות רבות בעיר בוערות וחושפות מציאות מנשלת ומפלה המתהדרת במילים גבוהות על "עיר מאוחדת".         

מה שהתחיל עם סגירת שער שכם – כיכר העיר המזרח ירושלמית – בפני חוגגים  פלסטינים, עבר לתקיפות של יהודים ופלסטינים והמשיך בהפגנהת הגזענית הגדולה של 'להבה'. לאחר שבועיים  סוערים אולצה המשטרה לפתוח את שער שכם בפני הציבור הפלסטיני, אך במקום להשקיט את הרוחות היא החלה לפעול בזירות אחרות. עם התקרב לילת אל –קאדר, החשוב בכל ימי הרמדאן, חזרה המשטרה להתעמת עם מתפללים במסגד אל-אקצא וניסתה למנוע את הגעתם של אלפי מתפללים לירושלים. אווירת הרמדאן נעכרה פעם אחר פעם וריח הבואש, קולות רימוני ההלם הנפצים ומראה הפצועים והעצורים הרבים החליפו את צלילי וניחוחות החג.

בינתיים, בשייח ג'ראח הסמוכה ארבע שלוש משפחות מתוך עשרות נוספות, הגיעו לישורת האחרונה של מאבקן בניסיונות של עמותות מתנחלים בחסות המדינה לפנות אותן מבתיהן ולהפוך אותן בפעם השנייה בתוך 70 שנה לפליטים. בשבועות האחרונים שייח ג'ראח נעשתה לסמל מקומי ובינלאומי של המאבק הפלסטיני על הבית האישי והקולקטיבי בירושלים וצעירים פלסטינים רבים הגיעו לתמוך במאבק המשפחות, וגם כאן קידמה אותם משטרה אלימה.

היום התבשרנו כי בלחץ האירועים ולבקשתו של היועץ המשפטי לממשלה דחה בית המשפט העליון את הדיון בבקשת הערעור של המשפחות ובינתיים הן לא יפונו.  אך במקום לנצל את ההחלטה כדי להרגיע מעט את העיר, וחרף אתראות של מערכת הביטחון מחר אמור למרות הכל להתקיים מצעד הדגלים השנתי. של הימין. מדי שנה פרסמנו את התמונות הקשות מן המצעד הלעומתי בו עשרות אלפי פעילי ימין חוצים ברגל גסה את שער שכם ופורצים  ממנו אל תוך הרובע המוסלמי בשירה מתלהמת המלווה באינספור קריאות גזעניות הנצפות בסרטון שאנו מביאים כאן.  מעל 500 ישראלים כבר הצטרפו לקריאה שלנו למנוע את המצעד בלב המרחב הציבורי הפלסטיני. אנו קוראים לכם להצטרף לקריאה. עוד לא מאוחר מדי לעצור את המצעד.

ירושלים פצועה וכואבת זקוקה לצעדים בוני אמון, הבנה והידברות המחזקים אותה כביתם של שני עמים על כל המשתמע מכך.