Jump to Content
חזרה
הועדה המחוזית לתכנון ובניה פרסמה היום שאושרה תכנית לבניית 180 יחידות דיור ב-5 בניינים רבי קומות, מבנה ציבור ומתקנים הנדסיים של בשכונת תלפיות מזרח. תכנית זו מצטרפת ממזרח לתכנית ל-440 יח"ד שבנייתן כבר החלה. שתי התכניות מקרבות מאוד את תלפיות מזרח אל צור באהר וסוגרות את השטח שבו עשוי היה לעבור גבול בין שני חלקי העיר.

מדובר בשטח של 67 דונם שחלקו או כולו הופקע מתושבי השכונות הפלסטיניות הסמוכות (צור באהר, אום ליסון ובית צפאפה). הועד של צור באהר טען שיש ליעד את הקרקע לבניה לטובת זוגות צעירים מצור באהר וזאת במיוחד לאור העובדה שמאז 67' הופקעו מתושבי האזור 2,000 דונם שיועדו לבניה ליהודים.

בשטח התכנית נכללת גם קרקע בבעלות פרטית פלסטינית שלא הופקעה אולם שם התכנית לא איפשרה בניה. לאור דרישת בעלי הקרקעות שהתכנית תאפשר גם לבעלים הפרטיים לבנות על אדמתם, שונו גבולות התכנית כך שהשטחים הפרטיים הוצאו ממנה והיא כוללת רק את השטחים שהופקעו. בכך למעשה, נוצר מצב שהבעלים הפלסטינים לא יוכלו לנצל את השטח לבניה ובמקום זאת הוא ישמש כשטח פתוח עבור הדיירים הישראלים.