59 שנה לכיבוש מזרח ירושלים: שיחה על גירוש וסיפוח
ב־14.5.2026 יצויין יום כיבוש מזרח העיר הרי הוא יום ירושלים. עיר עמים יחד עם האגודה לזכויות האזרח, עמק שווה והמוקד להגנת הפרט מזמינים אתכם לערב מיוחד של הקרנה של A dark night in Wadi al-Hummus של היוצרים רחלי שור ויובל אברהם ושיחה על המציאות בירושלים המזרחית: גירוש, סיפוח, זכויות אדם והמאבק על עתידה של העיר. ידברו תושבי מזרח העיר ונציגי הארגונים.
בעוד זמן קצר נציין 60 שנה לכיבוש ולסיפוח מזרח ירושלים. בשלוש השנים האחרונות, על רקע המלחמות והזוועות בעזה, בגדה המערבית ומעבר לגבולות המדינה, ירושלים נדחקה פעמים רבות אל מחוץ לכותרות. אבל בשטח, תהליכי הנישול, ההריסה, הגירוש וההעמקה של הסיפוח נמשכו ואף הואצו.
בערב נבקש להחזיר את ירושלים לקדמת הבמה: לשמוע מתושבי ותושבות מזרח ירושלים על המציאות שהם חווים על גופם, ולשוחח עם ארגוני חברה אזרחית הפועלים בעיר על המנגנונים שמעצבים את המציאות הזו ועל הדרכים להיאבק בה.
בתוכנית:
18:00 | התכנסות וכיבוד.
19:00 | הקרנה ולאחריה פאנל עם תושבים.ות ופעילים.ות מזרח ירושלמיות
20:00 | פאנל ארגונים בהשתתפות אביב טטרסקי מעיר עמים, עו"ד טל חסין מהאגודה לזכויות האזרח, אלון ארד מעמק שווה ועו"ד טל שטיינר מהמוקד להגנת הפרט.
יום שלישי | 12.5 | ימק״א ירושלים
הכניסה ללא תשלום, אך מותנית בהרשמה מראש.
קרדיט צילום: שי קנדלר